sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Väsynyt ja tavallinen viikko

Ma 8.-12.2.2010

Viikko meni hieman väsyneissä merkeissä, kun viikonloppuna ei saanut hirmuisen pitkiä unia nukuttua. Edellisenäkään viikonloppuna ei saanut liikaa nukkua, kun oli se konferenssi. Mutta jotenkin sitä tuli viikko kitkuteltua…

Töissä ei tainnut tapahtua mitään kummempaa. Maanantaina kävin ”normi”jumpissa, samoin keskiviikkona. Tiistaina kävin itsekseni vetämässä attackin :). Torstaina jäin ”pumpin” jälkeen venyttelemään. Maanantaina piti ennen jumppaa ehtiä kauppaan, kun Tiinan ja Mikan kanssa syötiin viikonloppuna jääkaappi tyhjäksi. Usein ennen jumppia olen katellut Yle Areenasta Kotikatuja ja Karjalan kunnailla. Mukavaa, kun näitä sarjoja voi seurata täälläkin :).

Keli oli tällä viikolla jälleen hieman kylmempi. Koko viikon taisi pidellä pientä pakkasta. Luntakin tuli lisää. Parina päivänä aurinkokin vähän näyttäytyi. Silloin, kun lunta on satanut, sitä on yleensä tullut melko paljon. Jos kaikki maahan tullut lumi olisi maassa pysynyt, eikä yhtään olisi välissä sulanut, täällä olisi lunta aika paljon. Mutta välissä olleet lämpimämmät jaksot ovat aina lunta hieman syöneet. Ja silloin kun lunta tulee, huomaa paikallisten lumenluonti-innon :). He tosi tarkasti kolaavat ja harjaavat pihansa putipuhtaiksi kun lunta tulee vähänkin. Tietkin aurataan aika tarkasti, kunhan keritään. Ja suolan käyttö on hyvin runsasta. En muista, olenko maininnut, että täällä jalkakäytävätkin suolataan. Siinä on se ikävä puoli, että ne ovat sitten suolauksen takia märät silloinkin, kun pientä pakkasta on. Ja se on ärsyttävää, että kun märällä kelillä lahkeet aina vähän kastuvat, niin sitten niiden kuivuessa niihin jää suolaraidat :(.

Tuolla alhaalla on muutaman kerran ollut ihan hyvää ruokaa. Se aiemmin mainitsemani makea murujutska oli nimeltään Kaiserschmarrn. Sitä oli tuossa eräänä päivänä uudestaankin, tällä kertaa se oli vaan hieman erilaista. Nyt se oli kuin pieniä pannukakkupaloja. Ihan jees. Lisäksi olen päässyt maistamaan Marillenknödeleitä, jotka olivat sellaisia makeita taikinapalloja, joissa oli aprikoosi sisällä. Täytettyjä lettujakin on ollut. Myös pizzamaiset sämpylät ja patongit ovat olleet hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti