sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Konferenssiviikonloppu

Pe-su 29.-31.1.2010

Koko viikonloppu meni oikeastaan ”töissä”, koska meillä oli semmoinen Tiger Future-konferenssi. Perjantaina oltiin ensin normaalisti töissä 7-12. Töiden jälkeen piti mennä suoraan keskustaan, jossa se konferenssi alkoi klo 13. Se kesti 19 saakka. Lauantaina se oli 9-iltaan asti ja sunnuntaina 9-14. Konferenssissa käsiteltiin tulevaisuutta ja vastaavaa; millainen firma on tulevaisuudessa, millainen sen halutaan olevan, mitä tällä hetkellä tehdään hyvin/huonosti, miten asioita voidaan parantaa ym. Läsnä oli varmaan parisataa henkeä tehdastyöläisistä johtajiin saakka. Aiheisiin oli välillä lyhyitä alustuksia ja välillä kuunneltiin joidenkin puhuvan. Pääasiassa asioita kuitenkin käsiteltiin pienissä (noin 8 hengen) ryhmissä. Ryhmässä keskusteltiin aiheesta ja sitten siitä usein piti kirjoittaa muutama juttu fläppitaululle (tai kerran piirrettiin sormiväreillä!). Ryhmien tuotoksia käytiin sitten läpi niin, että joku ryhmäläisistä esitteli ne, tai kierrettiin läpi kaikkien tuotokset. Joskus äänestettiin parhaista ideoista. Kovasti piti saksaa (tai oikeammin itävallan murretta) yrittää kuunnella ja puhua. Kieli olikin ehkä viikonlopun suurin ongelma. Aina ei ymmärtänyt kovinkaan paljoa mistä puhuttiin ja joutui ryhmässä olemaan aika hiljaa, kun ei osannut sanoa mitään. Perjantaina tuntui tosi vaikealta, ettei ymmärrä mitään. Lauantaina ja sunnuntaina onneksi ymmärsi vähän enemmän ja oli siis vähän helpompaa/mukavampaa. En sitten tiedä johtuiko se aiheista vai ryhmän jäsenistä vai mistä. Perjantaina ja lähes koko lauantain ryhmät olivat sekaryhmiä; niissä oli sekaisin naisia ja miehiä, nuoria ja vanhoja, kokeneita ja kokemattomia ja ihmisiä eri osastoilta. Oli kyllä toisaalta mukava tavata uusia ihmisiä. Lauantain viimeinen tehtävä ja kaikki sunnuntain tehtävät tehtiin ryhmissä, jotka koostuivat oman osaston ihmisistä. Meitä oli silloin siinä se oma porukka (Dieter, Sarah, Ramona, Peter, Blanca, Lucia, Veronica, Iurii ja minä (Marina ei ollut mukana)). Kyseisen ryhmän kanssa puhuttiin englantia, jotta kaikki ymmärtäisivät. Se oli paljon helpompaa. Ja ihan fiksuja asioita mietittiin. Ruoka oli koko viikonlopun ajan tosi hyvää ja sitä sai riittävästi :).

Perjantaina tarkoituksenani oli lähteä konferenssin jälkeen Susannan kanssa Linziin illalliselle joidenkin muiden harjoittelijoiden kanssa (joita en vielä tunne). Konferenssi venyi kuitenkin lähes kahdeksaan saakka, joten en ehtinyt junaan, ja seuraava juna lähtisi vasta melko myöhään. Niin myöhään ei sitten ollut enää järkeä lähteä sinne. En siis päässyt illalliselle :(. Menin sen sijaan kotiin, joka oli toisaalta ihan hyvä juttu, koska päivä oli ollut raskas. Kotona sai vähän enemmän sitten rentouduttua ja levättyä.
Lauantaina konferenssissa itse asia päättyi kuuden maissa. Sen jälkeen oli kuitenkin vielä ohjelmaa, muttei pakollista. Menimme ensin ulos ja saimme siellä Glühweinia, sellaista glögin tyylistä kuumaa juomaa. Sisään palatessamme sinne oli tuotu iso kasa kaikkia erilaisia rumpuja, kapuloita, kalistimia ja helistimiä, sekä sellainen rumpalimies. Tämä mies piti meille sellaisen rumpusession, kaikki rummuteltiin yhdessä. Se oli ihan hauskaa ja jotain uutta ja erilaista :). Rummuttelujen jälkeen oli illallinen. Saliin oli katettu pöydät ja saatiin oikein hieno kolmen ruokalajin illallinen. Alkuruoaksi oli jotain ihan savusiian makuista kalaa. Pääruoaksi oli pihvi lisäkkeineen ja jälkkäriksi apfel- ja topfenstrudeleita :). Valitettavasti ei vaan Blancan kanssa mahduttu samaan pöytään muiden kanssa ja jouduimme sitten etsimään paikat muualta. Emme sitten edes päässeet samaan pöytään ja jouduin siis syömään joidenkin ihan vieraiden ihmisten kanssa. No, eipä se maailmaa kaatanut. Ruoka oli silti ihan hyvää ja vähän tuli siinä keskusteltuakin muiden kanssa. Ruoan jälkeen lähdimme melkein heti. Menin Blancan, Veronican ja Sarahin kanssa eräässä baarissa käymään. Myöhemmin myös Peter tuli sinne. Juotiin parit ja pidettiin hauskaa. Kotiin päästyäni (joskus ennen puolta yötä) olin tosi väsynyt ja kaaduin suunnilleen suoraan sänkyyn.
Sunnuntaina iltapäivä ja ilta konferenssin jälkeen meni pyykkiä pestessä, ruokaa laitellessa, koneella…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti