sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Lisää välttämättömyyksien hankkimista

Pe 8.1.2010

Heräsin aamulla jo ennen seitsemää, koska aamupalaa tarjoillaan alakerrassa 7-7.35. Menin tällä kertaa ajoissa, jotta ruokaa olisi vielä. Aamupalalla oli tarjolla kahvia/teetä/kaakaota (rasvaisesta maidosta), sämpylöitä ja sitä outoa leipää, mitä illallakin oli, voita/marmeladia/levitettä, paria erilaista leikkelettä ja munia. Tuoremehua en saanut. Sämpylä oli ok, tosin se oli vehnäpullaa. Margariini olisi ollut voin sijaan jees. Maito oli selvästi rasvaista laatua. Ei liian terveellistä siis. Mutta ok. Ajattelin olla tänään sosiaalisempi kuin eilen, jolloin istuin yksin, ja menin parin tytön pöytään istumaan. Joitain muitakin siihen tuli. Nämä nyt vaan sattuivat olemaan ihan teinejä, eivätkä puhuneet mitään, joten en viitsinyt itsekään yrittää käydä mitään kyselemään… Pitää yrittää löytää niitä amk:laisia, jotka toivottavasti ovat edes vähän vanhempia, ja yrittää tutustua heihin. Itse olen jo niin vanha, että saman ikäisiä täällä ei varmaan juurikaan ole. Pari tulevaa työkaverianikin täällä asuu, he ovat myös varmaankin ohi teini-iän. Sain heidän huoneidensa numerot tuosta alhaalta samalla, kun taas vähän kyselin asioita. Pitänee viikonloppuna yrittää luoda kontaktia tuleviin työkavereihin (tai viimeistään maanantaina töissä).

Menin aamupalan jälkeen uudestaan nukkumaan ja nukuinkin sitten yhteentoista saakka. Olin ottanut aamupalalta toisen sämpylän mukaan, joten söin uuden aamupalan ja laittelin itseni valmiiksi. Sitten lähdin taas kaupungille. Nyt tavoitteena oli löytää kunnon ruokakauppa, koska viikonloppu on tulossa ja silloin pitää syödä omia ruokia. Muutama muu artikkeli oli myös hakusessa. Sain alakerrasta vähän apuja ja niiden perusteella löysin Lidlin ja pari Sparia. Olivat ihan hyviä kauppoja, joista ensi silmäyksellä tuntui saavan kaiken tarvittavan. Kiertelin ensin kaupat läpi ja tein pientä vertailua. Sitten iski nälkä ja menin suunnilleen ensimmäiseen vastaan tulevaan sopivannäköiseen ravintolaan syömään. Tämä sattui olemaan pizza/pasta/liha/salaatti-paikka, vähän semmoinen pikaruokapaikan tyylinen. Ihan hyvää pastaa sieltä kuitenkin sai ja maha täydempänä jaksoi jatkaa kierrosta. Löysin sattumalta hyvän kaupan, josta sai halvalla kaikkea muoviroinaa ja muutakin (sisustus, askartelu ja keittiötavaraa tyyliin Robinhood/Hong Kong/Tarjoustalo). Sain sieltä ostettua henkareita, eväsrasioita ja muuta tarpeellista. Kävin vielä eilisissä paikoissa ostamassa astiapyyhkeen ja lisää ”kosmetiikkaa”. Sitten oli ruokakaupan vuoro. Ja koska ruokien vertailu on kivaa, seuraavassa havaintoja ruokakaupasta. Hedelmät ovat täällä halvempia kuin Suomessa, samoin osa vihanneksista, esim. paprikat (ei tarvitse tuoda niin kaukaa). Vaaleaa leipää (myös muutakin kuin vehnäpullaa) löytyy ihan suht hyvin. Itselläni on vain ongelmana pakastimen (ja paahtimen) puute. Leipää täytynee siis ostaa aina vain vähän kerrallaan (tyyliin sämpylöitä). Ruisleipää ei juuri ole, paitsi sitä realin tapaista. Mutta löysin hapankorppuja!! Vaasan korppuja, suoraan Suomesta! Ovat tosin tuplasti kalliimpia kuin Suomessa, luonnollisesti. Juustoja ja leikkeleitä löytyy runsaasti, pitää vain löytää itselle mieluisat… Limu on halpaa. Murovalikoima ei ole niin iso kuin Suomessa. Maitotuotteet ovat melko kalliita ja vähärasvaisia vaihtoehtoja on vaikea löytää. Kaikki liha on marinoimatonta ja valmiita suikaleita ei juuri näe. Siinä jotain. Ja täällä muuten käytetään 1 ja 2 sentin kolikoita! Ärsyttävää.

Matka kaupasta kämpälle oli hieman tuskainen, koska kassit painoivat niin paljon. Pääsin kuitenkin loppujen lopuksi perille. Koko loppuilta meni oikeastaan netissä. Sopivan jumppapaikan löytäminen tuntuu olevan työn ja tuskan takana. Olen tähän mennessä löytänyt netistä vain yhden paikan, jossa on ryhmäliikuntatunteja! Kuntosaleja kyllä on, mutta niissä ei tunnu olevan jumppia. Täkäläiset ilmeisesti eivät jumppaile niin paljoa. Se yksi paikka vaikuttaa ihan kelvolliselta, tosin tunteja ei ihan hirmuisesti ole ja mistään LesMills-tunneista on ilmeisesti turha edes haaveilla, mutta ehkä tuollakin voisi pärjätä. Pitää jatkaa selvittelyä… Ilokseni huomasin, että täältä löytyy mukavannäköinen maauimala, uimahalli, minigolf, eläintarha ja luisteluhalli. Ainakin. Ja tietojen keruu jatkuu…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti