sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Toinen viikko Itävallassa; töitä (taas), jumppailua (taas), luistelua, kevyt ravintola/baarireissu (taas), laskettelureissu (taas) ym.

Ma-su 18.-24.1.2010

Toinen viikkoni Welsissä on noudatellut hyvin pitkälle edellisen viikon kaavaa. Arkipäivät ovat menneet lähinnä töissä ja jumpissa. Viikonloppukin oli melko samanlainen kuin viikko sitten.

Maanantaina jatkoin töissä viskositeetti- ja pintajännitysmittauksia, joita perjantaina pääsin ensimmäisen kerran kokeilemaan. Tiistaina pääsin opettelemaan erään painovärityypin tekemistä. Se oli lähinnä ensin kiinteiden aineiden punnitsemista, sitten nesteiden punnitsemista, sekoittelua ja tämän seoksen sekoittamista pigmenttiseoksen kanssa. Tarkkaa puuhaa… Loppuviikon tein näitä samoja hommia vähän vuorotellen. Työpäivät alkavat hiljalleen olla rutiininomaisia, tosin en vielä ole oppinut kaikkia hommia mitä tulen tekemään. Porukkaan olen jo ihan hyvin sopeutunut. Tapasin tällä viikolla vielä Yurin, joka palasi lomalta Ukrainasta. Ihan mukavalta vaikutti hänkin. Tiistaina oli hieman erikoisempi ruokatunti. Peterillä oli synttärit, ja hän tarjosi sen kunniaksi kaikille ruoan; erilaisia makkaroita, sämpylöitä, lisäkkeet ja juomat. Erikoista tässä oli se, että tarjolla oli myös olutta ja kuohuviiniä! Siis alkoholia töissä! Kuulemma pieni määrä on ok erikoistilanteissa… :)

Jumppien saralla maanantaina tuli kokeiltua paria uutta tuntia; H.I.I.T trainingia (High Intensity Interval Training) ja Waschbrettbauchia. HIIT (50 min) oli semmonen tunti, missä tehtiin vuorotellen aerobisia, liikkuvia osuuksia ja lihaskuntoa. Liikkuvat osuudet oli yksinkertaisia aerobicmaisia liikkeitä ja lihaskunnoissa tehtiin oikeastaan koko kroppaa kumppareiden, käsipainojen ym. avulla. Tunti oli ihan ok. Ohjaaja oli sama kuin torstain ”pumpissa” eli ihan mukava tapaus. Lihaskuntoliikkeet tuntuivat ihan hyvin. Aerobiset osuudet olisivat saaneet olla vähän rankempia/pitempiä.
Waschbrettbauch (25 min) oli saman ohjaajan pitämä vatsalihastunti. Tehtiin erilaisia vatsalihasliikkeitä, neljää liikettä, toistoja riittävästi. Ja koko ”patteri” kolme kertaa läpi. Oli tehokasta.
Tiistaina testasin Body Power-tunnin (95 min). Sitä piti se sama mies kuin torstain Thai Boxingia. Tälläkin tunnilla tehtiin vuorotellen aerobista ja lihaskuntoa. Aerobisissa osuuksissa oli yksinkertaisia tehokkaita liikkeitä, osa tehtiin laudan kanssa. Ja lihaskunnossa tehtiin koko kroppaa käsipainoilla, kuminauhoilla, sellaisella tangolla ym. Ja jälleen lihaksissa kyllä tuntui, mutta aerobiset osuudet olisivat saaneet olla rankempia. Ohjaaja oli ihan jees. Tämän miehen erikoisuutena taitavat olla kamalat loitontajaliikkeet…peppu saa kyytiä… :) Tiistaina kävin myös saunassa.
Torstaina kävin samoilla tunneilla kuin edellisellä viikolla (Muscle power ja Thai boxing). Nyt tuosta ensiksi mainitusta sai enemmän irti, kun käytti enemmän painoja ja vaihtoi niitä joka välissä.
Perjantaina kävin vielä joogassa. Se oli joogatunniksi kyllä hieman erikoinen. Mainittakoon, etten ole pelkässä joogassa paljoakaan käynyt, koska harrastan balancea sen sijaan, mutta luulen silti jotain joogasta tietäväni. Tunti aloitettiin hieman vauhdikkaammalla musiikilla ja lämmittelyllä, joka ei ollut joogaa nähnytkään! Sitä kesti onneksi vain viitisen minuuttia. Sitten siirryttiin perusjoogaan, aurinkotervehdyksiin. Sarja oli ihan ok, mutta se tehtiin mielestäni melko nopeasti. Sen jälkeen, keskellä tuntia, käytiin makaamaan ja rentoutumaan! Rentoutus lopussa on kyllä ok, mutta keskellä tuntia mielestäni vähän outoa. Mulle tuli siinä tosi kylmäkin, kun en tajunnut laittaa enempää päälle, enkä viitsinyt kesken kaiken hakea paitaa ja sukkia. Lisäksi juuri mun vieressä sattui olemaan sellainen suitsuke-härpäke, jonka voimakas haju ärsytti. Rentoutumisen jälkeen jatkettiin perinteisiä joogaliikkeitä (esim. tasapainoliike ja kiertoja), mutta esimerkiksi sotureita ei kummastuksekseni tehty. Lopuksi oli vielä sellaista vähän turhanpäiväistä istumista. Toki rentoutumiset ja hengittelyt kuuluvat joogaan, mutta nyt tuntui, että niitä tehtiin enemmän kuin itse liikkeitä… No, pitänee mennä joskus vielä uudestaan ja katsoa, voiko siellä ruveta käymään vai pitääkö jättää väliin.

Keskiviikkona tuli jumppien sijaan käytyä luistelemassa (jäähallissa, täältä ei ulkoratoja löydy). Mukana menossa olivat Blanca, Veronica, Lucia, Sarah ja Ramona itseni lisäksi. Sarahilla oli omat luistimet, meidän muiden piti vuokrata ne. Luistelu ja vuokraus maksoi yhteensä 7 euroa. Luistimet olivat muuten ihan ok, mutta valitettavan tylsät. Jää sen sijaan oli hyvä ja ihmisiä sopivasti, ei liikaa. Luistelu on myös yksi niistä lajeista, joita espanjalaiset toverimme ovat harrastaneet vain pari kertaa. Eli hauskuutta riitti taas… :) Sarah ja Ramona osasivat luistella sen sijaan ihan hyvin. Ja kyllä Blancalla ja Luciallakin alkoi hiljalleen sujua harjoittelun jälkeen. Veronicalla oli vähän vaikeampaa. Siellä sitä mentiin ympyrää milloin mitenkin…ja opetin Ramonalle muutamia ”temppuja”. Luisteltiin pari tuntia ja ihan kivaa oli, vaikka ne luistimet olivatkin tylsät ja vähän vaikeuttivat mm. pysähtymistä.

Tällä viikolla olen saanut pari kertaa pientä valitusta, kun olen ollut vielä ottamassa iltapalaa pari minuuttia yhdeksän jälkeen, kun ovia ollaan tultu laittamaan kiinni…rasittavaa. Ja tällä viikolla kaksi kertaa multa on varastettu juustoa jääkaapista! Avaamattomasta pakkauksesta (250g) lähti ensin puolet ja sitten jäljellä olevasta palasta vielä puolet. Ärsyttävää! Laitoin tänään jääkaapin oveen lapun, että osta varas omat juustosi…

Perjantaina kävin taas töiden jälkeen syömässä ja kaupoilla. Tällä kertaa piti ostaa vähän ylimääräisiä petivaatteita vieraille, Tiina ja Mika ovat tulossa käymään 2 viikon päästä! Osan saan onneksi lainaan Veronicalta, mutta osa piti ostaa. Lisäksi ostin herätyskellon ja kävin ruokakaupassa. Taas meni sen verran aikaa, etten ehtinyt päivän ensimmäiseen jumppaan, mutta menin sitten toiseen (joogaan). Kävin salilla suihkussa ja menin siitä suoraan tapaamaan Blancaa ja Veroa. Menimme taas syömään, tällä kertaa itävaltalaista ruokaa. Testasin kanasta tehdyn Wieninleikkeen ja jälkiruoan ”Mohr in Hemd”, joka oli sellaista suklaavanukasta, vähän kuin suklaakakkua, joka tarjottiin kermavaahdon ja suklaakastikkeen kera. Herkullista, muttei kovin kevyttä… Menimme sitten vielä siihen samaan baariin, jossa kävimme viime viikollakin, juomassa yhdet drinkit ja tapaamassa ihmisiä. Taas tapasin sen Hannun vain vilaukselta, koska taas piti lähteä ajoissa kotiin nukkumaan.

Lauantaina oli jälleen aikainen herätys ja laskettelupäivä. Kävelin Veronican kanssa aamulla asemalle, jossa tapasimme muun porukan puoli kahdeksalta. Muu porukka oli tällä kertaa Lucia, Sarah, Sarahin poikaystävä, Ramona, Ramonan poikaystävä, Alan ja Berni. Jälleen matkustimme junalla Günauhin ja bussilla Kasbergiin. Muilla oli välineet mukana (omat tai lainatut), vain mun, Lucian ja Veron piti vuokrata. Pääsimme tällä kertaa hieman nopeammin ylös ja asiaan. Lucia, Vero ja Berni kolusivat aloittelijoina keskenään sinisiä rinteitä. Me muut sitten mentiin porukalla tai pienemmissä ryhmissä muitakin rinteitä. Lähes kaikki rinteet tuli taas koluttua läpi. Pari sellaista rinnettä, jotka viime viikolla olivat kiinni, olivat nyt auenneet. Lunta riitti, rinteet olivat kunnossa ja sää oli taas loistava. Alhaalla laaksossa oli pilvistä ja vähän sumuista, mutta ylhäällä vuorella paistoi aurinko siniseltä taivaalta! Pilvet roikkuivat vuorien välissä; ylhäältä oli jännä katsoa alas, kun laaksoa alhaalla ei näkynyt, vain pilvet. Kaapelikärryllä mentiin pilvien läpi niiden yläpuolelle ja lopussa laskettiin niiden läpi alas. Puolessa välissä päivää tavattiin koko porukan voimin ja käytiin syömässä. Testasin paikallisista ruoista nyt gulassikeittoa. Päivä oli jälleen kaikin puolin loistava. Pois lähdimme neljän junalla. Niin, täällä siis monet laskettelukeskukset ovat auki vain valoisan ajan tai vähän vähemmänkin aikaa (esim. Kasberg 9-16), eikä niissä edes ole valoja. Suomessahan varmaan kaikki rinteet ovat valaistu ja monet ovat auki iltamyöhään. Suomessa valojen käyttö on kyllä ymmärrettävää, koska keskellä talvea valoisaa ei kovin montaa tuntia ole. Vähän tuntuu siltä, että täälläkin voisivat rinteet olla hieman kauemmin auki, jotta aikaa olisi enemmän, mutta maassa maan tavalla…
Lauantai-ilta kului lepäillen kotosalla.

Sunnuntai oli taas hyvin ”laiska” päivä. Nukuin la-su yönä 13 tuntia ja päivä meni lähinnä koneen ääressä, tätä blogia kirjoitellessa ja netissä. Välissä tietty söin ja tiskailin. Illalla iski taas ärsytys tuon keittiön suhteen. Olin menossa hakemaan iltapalaa vähän ennen kymmentä ja huomasin, että keittiö oli lukossa! En muistanut, että se menee sunnuntainakin yhdeksältä kiinni… Jäi sitten iltapala väliin :( Pitää tästä lähtien yrittää muistaa…

1 kommentti:

  1. Moi Juulia..

    Näähän on jo vähän vanhoja, mutta kuitenkin hauska lukea. Muutin just Welssiin ja kattelen sun blogia sillä silmällä että missä kannattaa käydä. Lähinnnä kiitoksia vaan vinkeistä!

    -Heikki-

    VastaaPoista