sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kiireinen synttäriviikko

Ti-to 9.-12.3.2010

Tiistaina olikin sitten paluu taas arkeen. Onneksi maanantain vapaapäivän johdosta työpäiviä olisi vain neljä… Työpäivä meni normaalisti. Töiden jälkeen ehdin pyörähtää kotona 1,5 tunnin verran, käväistä netissä, käydä suihkussa ja vaihtaa vaatteita. Sitten piti lähteä Linziin, jossa oli tällä alueella olevien harjoittelijoiden tapaaminen (dinner). Se oli eräässä ravintolassa, jossa oli mahdollisuus syödä ja nauttia muutama juoma. Welsistä meitä oli vaan Susanna ja minä, kun Lucia, Blanca ja Veronica eivät lähteneet. Muut olivat Linzissä asuvia ja töitä tekeviä. Meitä oli sellainen reilu 10 henkeä ja tapasin monta uutta mukavaa ihmistä. Pari tyttöä oli Puolasta, yksi Kreikasta, yksi Unkarista/Sveitsistä ja pari poikaa Espanjasta… Oli ihan mukavaa jutella siinä ruokailun/juomisen lomassa. Toivottavasti tavataan jatkossakin. Lähdimme Susannan kanssa kymmenen junalla takaisin ja olimme kotona puolen yhdentoista maissa.

Keskiviikkona mulla oli synttärit! Päivä ei kuitenkaan ollut mitenkään erikoinen, olin jo aiemmin päättänyt, että niitä vietettäisiin enemmän torstaina. Töissä oli tavallista, sain sentään onnittelut kaikilta. Töiden jälkeen koko ilta meni leipoessa herkkuja seuraavaksi päiväksi töihin. Tein korvapuusteja ja mangokakun. Tai kakusta tuli oikeastaan mango-persikkakakku, koska täältä ei löytynyt mangopilttiä! Laitoin sitten täytteeseen säilykemangojen lisäksi persikkapilttiä. Lisäksi pohja piti tehdä vähän erilaisista kekseistä, koska täällä ei ole digestivejä! (Luulin, että niitä olisi kaikkialla…) Mutta hyvää siitä tuli, eikä se oikeastaan maistunut kovin erilaiselta kuin normaalisti. Korvapuustien kanssa ei ollut ongelmia. Tai no, kardemumma nyt oli ihan hienoksi jauhettua, mutta eipä sillä väliä. Ja en tiedä olivatko jauhot hienompia vai karkeampia, kun en ymmärtänyt pussin kyljessä olevia sanoja. Mutta hyviä olivat.
Sain paljon synttärionnitteluja mailin, facebookin ja mesen kautta, kiitos kaikille niistä. Ja Petralle kiitos synttärikortista ja –lahjasta :). Saliltakin tuli onnittelut.

Torstaina tarjosin sitten töissä sitä kakkua ja pullia ja lisäksi Suomesta tuomaani Fazerin sinistä. Kovasti saivat kehuja :). Monet ihmettelivät, olenko tosiaan itse tehnyt kaiken…
Töiden jälkeen ehti taas kääntyä kotona ja sitten piti lähteä Gerstl-nimiseen ravintolaan, josta olin varannut pöydän synttäri-illallista varten. Ihan kaikki kutsumani eivät paikalle päässeet, mutta meitä oli semmoinen mukava 8 hengen porukka; Blanca, Lucia, Susanna, Sarah, Ramona, Iurii, Peter ja minä. Söimme hyvin ja rupattelimme. Sain hienoja lahjojakin! Sarahilta sain suklaata ja viiniä, Ramonalta suklaata ja sellaisen lasilautasen, Susannalta Itävallan vaellusoppaan ja Blancalta, Lucialta, Peteriltä ja Iuriilta jumppahousut ja –topin :). Ilta oli kaikin puolin oikein mukava. Jonnekin kymmeneen saakka taidettiin istua…

Viime viikonloppuna Welsissäkin oli satanut lunta ja viikolla takatalvi jatkui. Harva se päivä sateli lunta ja lämpötila pysytteli nollan tuntumassa tai sen alapuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti