sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Rento viikonloppu

Pe-su 26.-28.2.2010

Perjantaina aamu ja aamupäivä menivät normaalisti töissä. Töiden jälkeen menimme lähes koko työporukka suoraan keskustaan erääseen ravintolaan Sarahin läksiäisiä viettämään. Sarah löysi uuden työpaikan ja vaihtaa sinne jatkamaan oppisopimuskoulutustaan, tämä oli hänen viimeinen viikkonsa Tigerillä. Sarah oli tilannut koko porukalle sellaista perinteistä itävaltalaista ruokaa, johon kuului kaikkea uunissa haudutettua; kolmea erilaista lihaa, perunaa, makkaraa, knödeleitä, kaalia, kastiketta… Ruoka oli oikein maukasta. Syötiin ja juotiin hyvin ja mukavaa oli. Muutama tunti siellä vierähti. Lähdin siitä iltapäivällä muutaman muun kanssa, osa jäi sinne vielä juhlimaan. Menin siitä suoraan muutamassa kaupassa käymään mm. ruokaostoksille. Kotiin päästyäni laittelin vain nopeasti itseni valmiiksi ja lähdin sitten Linziin. Linzissä tapasin Julian, Grazissa asuvan itävaltalaistytön, johon tutustuin Australiassa 2007. Hän oli opiskelujen takia Linzissä käymässä ja oltiin sovittu tapaamisesta. Käveltiin vähän kaupungilla ja käytiin parissa baarissa viinillä/drinksuilla. Loppuillasta seuraan liittyi myös Julian eräs tuttu kaverinsa kanssa. Linzistä löytyi ihan mukavia baareja ja drinkit olivat hyviä (tosin kalliita). Ja erityisesti oli tosi mukavaa tavata Julia taas reilun parin vuoden tauon jälkeen ja vaihtaa kuulumisia. Sovittiinkin siinä sitten jo, että menen joku viikonloppu käymään Grazissa Julian luona ja että mennään myös laskettelemaan Gerlokseen Desireen luo. Desiree on myös näitä Australian kavereita, asuu Hollannissa, mutta on nyt Itävallassa töissä muutaman kuukauden. Nämä nyt jo sovittiin, ehkä muitakin tulee…? :) Selvisin Linzistä kotiin yhden jälkeen (tokavika juna lähti yhden maissa).

Seuraavana aamuna nukuin pitkään. Ylös päästyäni lähdin kävelylenkille, koska ilma oli niin hieno. Aurinko paistoi ja lämmintä oli varmaan 10 astetta! :) Tuuli vähän viilensi keliä, mutta ajoittain meinasi silti tulla kuuma tuulipuvussa! Kävelin ensin työpaikalle tarkoituksenani hakea sinne eilen jäänyt pyörä. (Menimme eilen keskustaan Peterin kyydillä ja jätimme pyörät töihin, koska satoi.) En kuitenkaan pyörääni saanut, koska se oli tehdasalueen sisällä ja viikonloppuna kaikki mahdolliset portit ja muut ovat lukossa, eikä meillä harjoittelijoilla avaimia niihin ole. No, eipä se maailmaa kaatanut, koska en todennäköisesti sitä viikonloppuna tarvitsisi. Maanantaina pitäisi vain kävellä töihin. Jatkoin kävelyäni siitä sitten joenrantaan ja kävelinkin aika pitkälle, keskustaa kohti ja siitä ohikin, joen toista puolta toiseen suuntaan ja toista puolta toiseen. Tosi mukava oli kävellä hyvässä säässä ja näin vähän uusia maisemiakin. Joen rannassa oli kovasti ulkoilijoita. Täkäläiset tuntuvat heränneen kevään koittaessa. Joen ranta on mukava ulkoilualue, mutta talvella siellä ei ikinä näkynyt juuri ketään. Nyt, kun oli kaunis ja keväinen keli, siellä tuntui olevan puolet kaupunkilaisista. Ihmettelin, eivätkö täkäläiset ulkoile ollenkaan talvella/huonolla säällä? Vai ehtiikö talvella vain laskettelurinteeseen…?
Parin tunnin ulkoilun jälkeen palasin kämpälle ja loppupäivä menikin kotosalla kokkaillessa, tiskaillessa, pyykätessä, koneella ym.

Samoin koko sunnuntaipäivä meni kotosalla kotitöitä tehdessä, tätä kirjoitellessa jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti