sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Rento viikonloppu; treenailua, kotitöitä, rentoutumista…

Pe-su 12.-14.3.2010

Perjantai meni normaalisti; töitä, kotiin tultuani ruokailu alhaalla (topfenstrudel :)) ja sitten kaupoille seuraavan viikon ruokia ostamaan. Kaupalta selvittyäni lähdin salille jumppailemaan, koska en ollut kaikkien kiireiden takia ehtinyt viikkoon käydä. Kävin sitten vielä saunassakin viikon päätteeksi. Ilta meni kotosalla koneen ääressä makaillessa…

Lauantaina nukuin pitkään. 12 tunnin kauneusunien jälkeen lähdin taas jumppailemaan. Sen jälkeen ohjelmassa oli vähän kotitöitä; kokkailua, tiskailua, pyykkäilyä… Ilta meni taas kotosalla rentoutuen.

Sunnuntaina lähdin ensi töikseni katsastamaan Welsin uimahallin. Se oli ihan mukava paikka ja melko samankaltainen kuin Suomessa muutamia seikkoja lukuun ottamatta. Pukuhuonealue oli yhteinen miehille ja naisille. Siellä oli sitten jokaisen pukukoppirivistön päässä semmoinen lukittava koppi, vähän kuin sovituskoppi, missä käytiin vaihtamassa vaatteet. Hieman hankalaa…eikö olisi helpompi vaan tehdä kaksi erillistä aluetta niin ei tarvitsisi säätää…? Suihkutilat olivat sentään erilliset, mutteivat kovin hyvät. Suihkuja ei ollut kuin muutama ja mitään lokeroita ei ollut pesuaineille yms. Ja tarkkana piti olla, jos alasti suihkussa kävi, ettei ulkopuolelta nähnyt sisään, kun siinä oli vain yksi semmoinen seinä…sopivasta kulmasta saattoi nähdä sisään. Saunat olivat ihan erikseen jossain muualla, niihin piti erikseen maksaa, jos halusi käyttää. Enpä ruvennut maksamaan, koska salilla voin käydä ”ilmaiseksi”. Samoin siellä jossain vähän erillään olisi myös ollut solariumia, hierontaa, kahviota ym.
Itse allasalue oli mukava. Vesi ja ilma taisivat olla hieman lämpimämpiä kuin Suomessa normi uimahallissa (?). Alueelta löytyi normaali 25 metrin allas, jossa pystyi uimaan matkaa, melko suuri ”oleiluallas”, jossa oli muutamia porejuttuja, penkkejä, vesiliukumäki jne., lasten allas ja pienten lasten allas. Hyppytornia ei ollut. Erikoista oli altaiden reunoilla olevat lepotuolit, joissa ihmiset makoilivat, lueskelivat, söivät eväitä ym. Eli ilmeisesti täällä on tapana mennä uimahalliin ihan aikaa viettämään enemmänkin. Ja se myös selitti, miksei pesuhuoneessa ollut säilytystiloja; kaikilla oli tavarat mukana allasalueella. Ja epäilen, että monet myös peseytyvät vasta kotona. Ja tämä ajanviettäminen selittää myös paikan hinnan; aikuiselta kertamaksu oli reilu 5 euroa (lapset ja alennusryhmät jotain 3e), mutta 1,5 tunnin lipun sai 3 eurolla. Itse otin tuon ”lyhyen ajan” lipun. Siinä ajassa ehti ihan hyvin uida jotain 800 metriä, laskea pari kertaa vesiliukumäkeä, lillua poreissa ym. Ja vielä peseytyä ja pukea. Ihan ok paikka tuo siis oli, voi mennä uudestaankin. Vieressä on myös ulkoallasalue, joka näytti mukavalta; altaita (joissa kummallista kyllä oli vettä näin talvella?), pari vesiliukumäkeä, hyppytorni, auringonottotilaa… Kesää odotellessa :).

Uimasta palattuani kävin tuossa alhaalla koputtamassa parin suomalaispojan ovelle. Kuulin jo joku aika sitten, että tänne tällä lukukaudella tuli pari suomalaista vaihtaria ja sain kuulla heidän huoneensa numeronkin. Piti tuossa nyt sitten käydä tutustumassa ja vähän rupattelemassa, kun en ole aikaisemmin ehtinyt. Heitäkin toivottavasti tapaan myöhemmin, vaikuttivat ihan mukavilta. Ja ehkä he voisivat tutustuttaa myös muihin vaihtareihin…
Loppupäivä meni rennosti kotosalla syöden, blogia kirjoitellen ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti